לאחרונה נדרשנו לעסוק במקרה מוזר במקצת, ומאוד ייחודי, אך בהיבט רחב יש לו נגיעה לוועדי בתים רבים בישראל.
בבית דירות מסוים יש 11 דירות. בגלל אילוצי תשתית כלשהם, ל-3 דירות מתוכן יש מערכת ביוב נפרדת. מדוע זה כך יש לשאול את המהנדסים שתכננו את הבניין, אך זוהי המציאות שם.
קרה המקרה ואותה מערכת ביוב נסתמה ונגרמה הצפה לא נעימה. לפי השרברבים שבאו לתקן, הגורם לסתימה היה חפץ כלשהו שהושלך לביוב. מן הסתם ע"י אחד מדיירי אותן 3 דירות שמשתמשות במערכת הנפרדת הזו.
בפני ועד הבית של אותו בניין ניצבה דילמה: האם להטיל את ההוצאות לתיקון על בעלי 3 הדירות שמשתמשות במערכת, או לשלם כרגיל מכספי ועד הבית? כלומר, שכל דיירי הבניין יישאו בהוצאות.
עפ"י החוק, על ועד הבית היה לשלם מכספי הוועד, כפי שנהוג בכל תיקון של רכוש שאינו פרטי (שייך לדירה אחת).